Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe. Właściwie robi się samo. Mięso przechodzi aromatem kapusty, pozostaje soczyste w środku.
Smaczne danie :)
Odsłon: 566
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 925
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26114
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 190
Smaczne danie :)
Odsłon: 566
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 925
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26114
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 190
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Pałki kurczaka nacieramy marynatą i zostawiamy na pół godziny. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy kapustę kiszoną. Korzystałam z domowej, dobrze doprawionej kapusty. Jeśli kupujecie samą kapustę, należy do niej dodać startą marchew, kilka liści laurowych i kilka kulek ziela angielskiego.
Na kapustę wykładamy pałki i ziemniaki pokrojone w mniejsze kawałki.
Pieczemy w 200 stopniach 50 minut pod przykryciem i potem 30 minut bez przykrycia - mięso musi mieć chrupką skórkę.