Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe. Właściwie robi się samo. Mięso przechodzi aromatem kapusty, pozostaje soczyste w środku.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9225
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2564
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1185
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 222
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9225
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2564
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1185
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 222
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Pałki kurczaka nacieramy marynatą i zostawiamy na pół godziny. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy kapustę kiszoną. Korzystałam z domowej, dobrze doprawionej kapusty. Jeśli kupujecie samą kapustę, należy do niej dodać startą marchew, kilka liści laurowych i kilka kulek ziela angielskiego.
Na kapustę wykładamy pałki i ziemniaki pokrojone w mniejsze kawałki.
Pieczemy w 200 stopniach 50 minut pod przykryciem i potem 30 minut bez przykrycia - mięso musi mieć chrupką skórkę.