Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 38
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 21
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 15
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 38
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 21
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 15
Składniki
W miseczce mieszamy w równych proporcjach wszystkie przyprawy, dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Piersi z kurczaka kroimy w podłużne paski i mieszamy z marynatą. Wkładamy do lodówki na 15 minut (można dłużej np. do 4 godz. lub całą noc jeśli mamy czas).
Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Każdy pasek kurczaka zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu.
Pieczemy przez ok. 20-25 min. lub do chwili gdy boczek jest już chrupiący. Podajemy z ryżem i sałatką lub mizerią z koperkiem! Smacznego.