Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13091
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2474
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3608
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4496
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13091
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2474
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3608
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4496
Składniki
W miseczce mieszamy w równych proporcjach wszystkie przyprawy, dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Piersi z kurczaka kroimy w podłużne paski i mieszamy z marynatą. Wkładamy do lodówki na 15 minut (można dłużej np. do 4 godz. lub całą noc jeśli mamy czas).
Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Każdy pasek kurczaka zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu.
Pieczemy przez ok. 20-25 min. lub do chwili gdy boczek jest już chrupiący. Podajemy z ryżem i sałatką lub mizerią z koperkiem! Smacznego.