Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10546
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3195
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2293
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10546
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3195
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2293
Składniki
W miseczce mieszamy w równych proporcjach wszystkie przyprawy, dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Piersi z kurczaka kroimy w podłużne paski i mieszamy z marynatą. Wkładamy do lodówki na 15 minut (można dłużej np. do 4 godz. lub całą noc jeśli mamy czas).
Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Każdy pasek kurczaka zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu.
Pieczemy przez ok. 20-25 min. lub do chwili gdy boczek jest już chrupiący. Podajemy z ryżem i sałatką lub mizerią z koperkiem! Smacznego.