Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paluszki grissini z oliwkami i rozmarynem"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Wymieszaj mąkę, posiekane oliwki, rozmaryn, drożdże i cukier. Dopraw do smaku. W mieszance zrób otwór i wlej wodę oraz oliwę. Dokładnie zagnieć całość. Przełóż ciasto do naoliwionej miski, przykryj i odstaw na godzinę.
Rozwałkuj ciasto. Podziel na 16 części. Z każdej uformuj centymetrowej grubości paluszek. Ułóż je na papierze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 15 minut.
Podawaj z dipem ze zmiksowanej gruszki, miodu i sera gorgonzola.Źródło: Olivia