Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paluszki grissini z oliwkami i rozmarynem"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 49
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 358
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 49
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 358
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Składniki
Wymieszaj mąkę, posiekane oliwki, rozmaryn, drożdże i cukier. Dopraw do smaku. W mieszance zrób otwór i wlej wodę oraz oliwę. Dokładnie zagnieć całość. Przełóż ciasto do naoliwionej miski, przykryj i odstaw na godzinę.
Rozwałkuj ciasto. Podziel na 16 części. Z każdej uformuj centymetrowej grubości paluszek. Ułóż je na papierze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 15 minut.
Podawaj z dipem ze zmiksowanej gruszki, miodu i sera gorgonzola.Źródło: Olivia