Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki rybne z łososia w sezamie na sałatce z melona i awokado, to nic innego jak łosoś pokrojony w formie paluszków rybnych.
Składniki
Fileta z łososia oczyść i pokrój na 6 równych pasków w formę zbliżoną do paluszków rybnych.
Z 2 łyżek sosu sojowego, 1 łyżki sosu ostrygowego i odrobiny soli zrób marynatę.
W tak przygotowanej marynacie pozostaw łososia na 15 minut / najlepiej na godzinę lub dłużej.
Wymieszaj czarny sezam z białym i obtocz w nim paluszki.
Tak przygotowaną rybę smaż na odrobinie oliwy z dwóch stron na nie za dużym ogniu ok. 3 minuty na stronę.
Melona oraz awokado obierz i pokrój w kostkę, przełóż do miski.
Każdą kulkę mozzarelli przekrój na pół i dodaj do sałatki.
Dołóż cebulę poszatkowaną w drobną kostkę, oraz garść kiełków jarmużu.
Całość zalej 1 łyżką oliwy z oliwek, wymieszaj.
Na talerzu zrób zygzak z octu balsamicznego.
Ułóż sałatkę a na niej paluszki rybne.
Udekoruj natką pietruszki.