Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki ziemniaczane z manną (opiekane)

Paluszki ziemniaczane z manną (opiekane)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2647 Ocena: 20980

Dodano:

Odsłon: 3299

Chrupiące i smaczne paluszki na obiad.

Składniki

  • Ziemniaki 1,2 kg
  • Kasza manna 35 dag
  • Masło 1 łyżka
  • Jajo kurze 3 szt
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • sól do smaku
  • Gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • masło klarowane do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluszki ziemniaczane z manną (opiekane)

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać jajka, kaszę mannę, masło i przyprawy do smaku. Zagęścić ciasto i formować na stolnicy paluszki, po czym gotować w osolonej wodzie. Gdy wypłyną, wyciągnąć i zahartować zimną wodą, osączyć i usmażyć na chrupiąco na tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń