Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki ziemniaczane z manną (opiekane)

Paluszki ziemniaczane z manną (opiekane)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2346 Ocena: 14956

Dodano:

Odsłon: 2270

Chrupiące i smaczne paluszki na obiad.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać jajka, kaszę mannę, masło i przyprawy do smaku. Zagęścić ciasto i formować na stolnicy paluszki, po czym gotować w osolonej wodzie. Gdy wypłyną, wyciągnąć i zahartować zimną wodą, osączyć i usmażyć na chrupiąco na tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń