Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki ziemniaczane z serem to potrawa pochodząca z kuchni tureckiej. Paluszki zrobione są z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem żółtego, startego sera, mąki pszennej, jajka, natki pietruszki, soli i pieprzu. Gotowane, studzone, panierowane w jajku i bułce tartej, smażone na gorącym tłuszczu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416019
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2751
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416019
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2751
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane studzimy. Ostudzone przepuszczamy przez praskę, dodajemy starty żółty ser, natkę pietruszki, sól, pieprz, jajko i mąkę.
Zagniatamy ciasto, z ciasta formujemy paluszki.
Gotowe paluszki gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia ich na wierzch.
Studzimy.
Ostudzone paluszki panierujemy w bułce tartej i rozbełtanym jajku.
, smażymy na rumiany kolor.
Usmażone paluchy podajemy z surówką lub sałatą z pomidorkiem koktajlowym.
Smacznego!!!