Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci Stefci z Bieszczad.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1415
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 523
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3573
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1260
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1415
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 523
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3573
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1260
Składniki
Wykonanie: Do mąki dodać drożdże utarte z cukrem i szczyptą soli, wlać mleko i rozbełtane jajka. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Bułkę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle i ostudzone grzanki dodać do ciasta. Jeszcze raz dobrze wyrobić.
Uformować knedelki i odstawić ponownie na 15 minut do wyrośnięcia.
Zagotować osoloną wodę, wrzucić knedelki i na wolnym ogniu gotować 15 minut. Gdy podczas gotowania zwiększą objętość, obrócić na drugą stronę. Gotowe pampuchy, pokroić na kromeczki i podawać z truskawkami lub innymi owocami sezonowymi.