Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci Stefci z Bieszczad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1442
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5959
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8878
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18777
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1442
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5959
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8878
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18777
Składniki
Wykonanie: Do mąki dodać drożdże utarte z cukrem i szczyptą soli, wlać mleko i rozbełtane jajka. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Bułkę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle i ostudzone grzanki dodać do ciasta. Jeszcze raz dobrze wyrobić.
Uformować knedelki i odstawić ponownie na 15 minut do wyrośnięcia.
Zagotować osoloną wodę, wrzucić knedelki i na wolnym ogniu gotować 15 minut. Gdy podczas gotowania zwiększą objętość, obrócić na drugą stronę. Gotowe pampuchy, pokroić na kromeczki i podawać z truskawkami lub innymi owocami sezonowymi.