Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci Stefci z Bieszczad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30879
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3616
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3925
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1118
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30879
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3616
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3925
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1118
Składniki
Wykonanie: Do mąki dodać drożdże utarte z cukrem i szczyptą soli, wlać mleko i rozbełtane jajka. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Bułkę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle i ostudzone grzanki dodać do ciasta. Jeszcze raz dobrze wyrobić.
Uformować knedelki i odstawić ponownie na 15 minut do wyrośnięcia.
Zagotować osoloną wodę, wrzucić knedelki i na wolnym ogniu gotować 15 minut. Gdy podczas gotowania zwiększą objętość, obrócić na drugą stronę. Gotowe pampuchy, pokroić na kromeczki i podawać z truskawkami lub innymi owocami sezonowymi.