Do góry

Dania główne Przepis na:

Pampuchy z truskawkami

Pampuchy z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16033

Dodano:

Odsłon: 847

Przepis mojej babci Stefci z Bieszczad.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do mąki dodać drożdże utarte z cukrem i szczyptą soli, wlać mleko i rozbełtane jajka. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.

  2. Bułkę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle i ostudzone grzanki dodać do ciasta. Jeszcze raz dobrze wyrobić.

  3. Uformować knedelki i odstawić ponownie na 15 minut do wyrośnięcia.

  4. Zagotować osoloną wodę, wrzucić knedelki i na wolnym ogniu gotować 15 minut. Gdy podczas gotowania zwiększą objętość, obrócić na drugą stronę. Gotowe pampuchy, pokroić na kromeczki i podawać z truskawkami lub innymi owocami sezonowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń