Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2023
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem twarogu, które przygotujecie ze świeżo ugotowanych ziemniaków lub z takich które zostały z obiadu, możecie do nich zrobić dowolny sos który lubicie, będą świetnie smakować również z sosem z leśnych grzybów, pomidorowym lub czosnkowym .
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2259
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 53
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2259
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 53
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i ostudź. Następnie utłuc razem z twarogiem, dodaj jajka obie mąki, proszek i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszaj, gdyby ciasto było rzadkie dodaj mąki , a gdy byłoby twarde łyżkę śmietany .
Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj masę ziemniaczana lekko spłaszczająca, smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy .
Pieczarki obierz, opłukaj i pokrój. Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebule, chwile podsmaż i dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, smaż do odparowania wody. Pietruszkę posiekaj, dodaj pół do pieczarek, na koniec sos zagęść mąka i dodaj śmietanę. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pampuchy podaj polane sosem i posypane świeżą natką pietruszki .