Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pancakes z malinami"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 153
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28045
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 153
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28045
Składniki
Do mąki oraz maślanki wbij jajka i wymieszaj w mikserze. Stopniowo dodawaj cukier puder, a pod koniec proszek do pieczenia, szczyptę soli i sodę oczyszczoną.
Wszystko zmiksuj na puszyste ciasto. Rozgrzej małą patelnię (najlepiej teflonową) z odrobiną oliwy. Nakładaj chochlą niewielkie porcje ciasta i usmaż pancakes. Placki smaż do zrumienienia się ciasta z każdej strony.
Gotowe pancakes powinny mieć złoty kolor i pozostać puszyste.Placki poprzekładaj owocami, tworząc piramidkę z trzech-czterech pancakes. Całość polej sosem malinowym (ewentualnie klonowym lub miodem). 4 Można podawać dodatkowo z bitą śmietaną.
Czas: ok. 20 minut | Poziom: łatwy | ok. 4 porcje, 300 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień