Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pancakes z malinami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 68
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3315
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 68
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3315
Składniki
Do mąki oraz maślanki wbij jajka i wymieszaj w mikserze. Stopniowo dodawaj cukier puder, a pod koniec proszek do pieczenia, szczyptę soli i sodę oczyszczoną.
Wszystko zmiksuj na puszyste ciasto. Rozgrzej małą patelnię (najlepiej teflonową) z odrobiną oliwy. Nakładaj chochlą niewielkie porcje ciasta i usmaż pancakes. Placki smaż do zrumienienia się ciasta z każdej strony.
Gotowe pancakes powinny mieć złoty kolor i pozostać puszyste.Placki poprzekładaj owocami, tworząc piramidkę z trzech-czterech pancakes. Całość polej sosem malinowym (ewentualnie klonowym lub miodem). 4 Można podawać dodatkowo z bitą śmietaną.
Czas: ok. 20 minut | Poziom: łatwy | ok. 4 porcje, 300 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień