Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna ryba w nowym, wykwintnym wydaniu. Dla amatorów niecodziennych smaków. gorąco polecam!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14509
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19582
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14509
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19582
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i potłucz na piure. Rybę rozmroź.
Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru, posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasne roladki, zepnij wykałaczkami.
W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką błyskawiczną, wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.
Piure ziemniaczane wymieszaj z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciskaj małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Pośrodku ułóż rybne roladki. Zalej sosem. Zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 200°C.