Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna ryba w nowym, wykwintnym wydaniu. Dla amatorów niecodziennych smaków. gorąco polecam!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117926
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8324
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3095
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117926
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8324
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3095
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i potłucz na piure. Rybę rozmroź.
Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru, posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasne roladki, zepnij wykałaczkami.
W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką błyskawiczną, wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.
Piure ziemniaczane wymieszaj z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciskaj małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Pośrodku ułóż rybne roladki. Zalej sosem. Zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 200°C.