Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna ryba w nowym, wykwintnym wydaniu. Dla amatorów niecodziennych smaków. gorąco polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8412
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8412
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i potłucz na piure. Rybę rozmroź.
Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru, posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasne roladki, zepnij wykałaczkami.
W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką błyskawiczną, wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.
Piure ziemniaczane wymieszaj z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciskaj małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Pośrodku ułóż rybne roladki. Zalej sosem. Zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 200°C.