Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panga ze szparagami i białym winem"
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1776
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 275
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1776
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 275
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem , skrop cytryną i odstaw na 30 min. do lodówki.
Szparagi oczyść i pokrój. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy cytryny i łyżeczki cukru.
Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor, odstaw w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów. Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Dodaj śmietanę i gotuj aż zgęstnieje. Wsyp zioła, doprowadź do wrzenia.
Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.