Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie, polecam na obiad niedzielny :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93535
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2636
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93535
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2636
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Składniki
Sos z marchewką i groszkiem zielonym: Do małego garnczka dodajemy całą zawartość ze słoika z groszkiem zielonym i marchwią, doprowadzamy do zagotowania. Przyprawiamy pieprzem i solą, zagęszczamy i zabielamy.
Filety przyprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, oraz na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
W między czasie w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu odlewamy wodę i odparowujemy.
Usmażone filety podajemy z ziemniakami polanymi sosem z zielonego groszku i marchwi. Smacznego :)