Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane filety drobiowe, ziemniaki i groszek z marchewką.

Panierowane filety drobiowe, ziemniaki i groszek z marchewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1473 Ocena: 19397

Dodano:

Odsłon: 431

Smaczne danie, polecam na obiad niedzielny :)

Składniki

  • filet z kurczaka bez skóry cały
  • ziemniaki 5 szt.
  • groszek zielony z marchwią 1 słoik 0,5 l
  • mąka pszenna 1 łyżka do zagęszczenia sosu
  • śmietana 30% do zabielenia sosu
  • jajko kurze 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sos z marchewką i groszkiem zielonym:

    Do małego garnczka dodajemy całą zawartość ze słoika z groszkiem zielonym i marchwią, doprowadzamy do zagotowania. Przyprawiamy pieprzem i solą, zagęszczamy i zabielamy.

  2. Filety przyprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, oraz na wolnym ogniu do miękkości mięsa.

  3. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu odlewamy wodę i odparowujemy.

  4. Usmażone filety podajemy z ziemniakami polanymi sosem z zielonego groszku i marchwi.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń