Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane pałki

Panierowane pałki

Autor:

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 218

Przepis jak na pałki z KFC :)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka włóż do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj na średnim ogniu około 30 minut. Wyjmij, ostudź. Usuń skórę.

  2. Jajka rozkłóć w miseczce. Połącz z mlekiem. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą.

  3. Posiekaj orzechy, włóż do miseczki, dodaj bułkę tartą oraz prażoną cebulkę. Całość wymieszaj z szczyptą słodkiej mielonej papryki.

  4. Na ;patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Przestudzone pałki zanurzaj w jajku z mlekiem, a następnie panieruj w mieszance. Wkładaj ostrożnie na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor. Gotowe pałki odsącz na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń