Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2920
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1126
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 286
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2920
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1126
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 286
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2857
Składniki
Pałki z kurczaka włóż do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj na średnim ogniu około 30 minut. Wyjmij, ostudź. Usuń skórę.
Jajka rozkłóć w miseczce. Połącz z mlekiem. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą.
Posiekaj orzechy, włóż do miseczki, dodaj bułkę tartą oraz prażoną cebulkę. Całość wymieszaj z szczyptą słodkiej mielonej papryki.
Na ;patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Przestudzone pałki zanurzaj w jajku z mlekiem, a następnie panieruj w mieszance. Wkładaj ostrożnie na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor. Gotowe pałki odsącz na ręczniku papierowym.