Odmiana do tych standardowych okraszanych boczkiem i cebulką.
Panierowane ruskie pierogi
Składniki
- 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Składniki
- 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
Ugotowane pierogi.

Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi.

Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą.

Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej.

Jak i z drugiej strony.

Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.

Smacznego !!!

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1040

Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 945
Ostatnio komentowane przepisy

Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1040

Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 945



Składniki
- 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Ugotowane pierogi.
Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi.
Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą.
Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej.
Jak i z drugiej strony.
Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!
Masz rację - zawsze to jakaś odmiana, nie jest nudno.
PYCHA <3
Takich to jeszcze nie robiłem. Zawsze to na patelnię z małą ilością oleju i fru na talerz ;) Trzeba będzie jutro wypróbować ten sposób, bo jutro dzień pierogów u nas xD
Bardzo pomyslowe i smaczne!
Jakie ciekawe :)