Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane ruskie pierogi

Panierowane ruskie pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17051

Dodano:

Odsłon: 746

Odmiana do tych standardowych okraszanych boczkiem i cebulką.

Składniki

  • 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane pierogi.

  2. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi.

  3. Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą.

  4. Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej.

  5. Jak i z drugiej strony.

  6. Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.

  7. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 maja 2018 Takich to jeszcze nie robiłem. Zawsze to na patelnię z małą ilością oleju i fru na talerz ;) Trzeba będzie jutro wypróbować ten sposób, bo jutro dzień pierogów u nas xD Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń