Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zrobiony ze skrobi kukurydzianej, a więc dietetyczny, nadaje się na dukana.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
* żółtka mieszamy ze skrobią i solą, ugniatamy ciasto - robimy kulkę * deskę posypujemy odrobiną skrobi, kładziemy ciasto i wałkujemy dopóki nie będzie cienkie * ja wybrałam makaron szerokie wstążki - papardelle - ale można je uciąć do woli :) * makaron wrzucamy na osoloną gotującą wodę, i gotujemy ok 5 minut * mięso kroimy w drobną kostkę, i smażymy na odrobinie oliwy * gdy mięso jest miękkie dodajemy sezam, paprykę, doprawiamy chili, czosnkiem i przyprawami do smaku - chwilę smażymy * dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i nakładamy na talerz
żółtka mieszamy ze skrobią i solą, ugniatamy ciasto - robimy kulkę
deskę posypujemy odrobiną skrobi, kładziemy ciasto i wałkujemy dopóki nie będzie cienkie
ja wybrałam makaron szerokie wstążki - papardelle - ale można je uciąć do woli :)
makaron wrzucamy na osoloną gotującą wodę, i gotujemy ok 5 minut
mięso kroimy w drobną kostkę, i smażymy na odrobinie oliwy
gdy mięso jest miękkie dodajemy sezam, paprykę, doprawiamy chili, czosnkiem i przyprawami do smaku - chwilę smażymy
dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i nakładamy na talerz