Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska. Lombardczycy znaj a setki sposobów przyrządzania szparagów.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 341
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1152
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 341
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1152
Składniki
Łososia pokroiłem w paski. Pomidora sparzyłem, obrałem, usunąłem pestki, a miąższ pokroiłem w kostkę. Z papryczki także usunąłem pestki, strąk posiekałem. Na patelni rozgrzałem masło, zeszkliłem na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodałem szparagi pokrojone na kawałki, łososia i pomidora. Wlałem śmietanę, mieszając, gotowałem10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Dodałem papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól. Ugotowałem makaron al dente, osączyłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem.