Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska. Lombardczycy znaj a setki sposobów przyrządzania szparagów.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5612
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8859
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7835
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5383
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5612
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8859
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7835
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5383
Składniki
Łososia pokroiłem w paski. Pomidora sparzyłem, obrałem, usunąłem pestki, a miąższ pokroiłem w kostkę. Z papryczki także usunąłem pestki, strąk posiekałem. Na patelni rozgrzałem masło, zeszkliłem na nim posiekany czosnek i cebulę. Dodałem szparagi pokrojone na kawałki, łososia i pomidora. Wlałem śmietanę, mieszając, gotowałem10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Dodałem papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól. Ugotowałem makaron al dente, osączyłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem.