Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.

Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 805 Ocena: 15414

Dodano:

Odsłon: 2067

Pyszne połączenie papryki i grzybów jako obiad lub przekąska:)

Składniki

  • kilka podłużnych papryczek
  • prawdziwki lub inne grzyby 600g
  • masło 2 łyżki
  • cebula
  • bulion warzywny
  • pieprz i sól do smaku
  • łyżeczka suszonego lubczyku
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Dodać pokrojone w kostkę grzyby i usmażyć do odparowania wody.

    Doprawić do smaku pieprzem solą i suszonym lubczykiem.

    Z papryk ściąć wierzch,łyżeczką nakładać grzyby i ułożyć w garnku.

  2. Ściętymi kapeluszami przykryć papryczki.
    Podlać bulionem tak na 3/4 wysokości papryk.
    Przykryć i dusić na małym ogniu około 30min.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń