Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Papryka faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 244

Dodano:

Odsłon: 1823

Jednogarnkowe danie które można zrobić nawet na kolacje

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 350 g mięsa mielonego
  • pól szklanki rosołu z kostki rosołowej
  • 3-4 g kostki rosoółowej
  • Vegeta Sól pieprz
  • 1 jajko
  • 4 papryki
  • śmietana 30 %
  • 1 opakowanie pieczarek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Przygotowanie

  1. woreczek ryżu na pół ugotowanego. Rozpuściłam odrobinę kostki rosołowe w pół szklance wody gorącej i obrobione dolałam do farszu żeby nie był taki suchy. Mój piekarnik zaniża więc u mnie 205 stopni. Pieczarki smażę na maśle do miękkości doprawiam solą pieprzem Vegeta i później zalewam śmietaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń