Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami. Doskonała propozycja na pyszny i pożywny obiad. Wybrałam paprykę podłużną, bo jest słodka i szybciej staje się miękka w piekarniku. Poza tym podłużna papryka pięknie prezentuje się na talerzu, dlatego takie danie można również przygotować dla gości.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 695
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 223
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 695
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 223
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, doprawić do smaku. Do podsmażonych pieczarek dodać mięso mielone, całość dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Na koniec dodać ugotowany ryż oraz zioła prowansalskie, wymieszać i chwilkę smażyć aż ryż wchłonie wszystkie soki z patelni. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować paprykę. Należy ją przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Formę wysmarować olejem. Papryki faszerować ryżem i układać na blasze. Formę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 20-25 minut, następnie folię zdjąć, papryki posypać tartym serem i jeszcze dopiekać przez ok. 10 minut do zrumienienia sera. SMACZNEGO!!!