Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami. Doskonała propozycja na pyszny i pożywny obiad. Wybrałam paprykę podłużną, bo jest słodka i szybciej staje się miękka w piekarniku. Poza tym podłużna papryka pięknie prezentuje się na talerzu, dlatego takie danie można również przygotować dla gości.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4811
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29528
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19077
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4811
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29528
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19077
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 866
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, doprawić do smaku. Do podsmażonych pieczarek dodać mięso mielone, całość dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Na koniec dodać ugotowany ryż oraz zioła prowansalskie, wymieszać i chwilkę smażyć aż ryż wchłonie wszystkie soki z patelni. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować paprykę. Należy ją przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Formę wysmarować olejem. Papryki faszerować ryżem i układać na blasze. Formę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 20-25 minut, następnie folię zdjąć, papryki posypać tartym serem i jeszcze dopiekać przez ok. 10 minut do zrumienienia sera. SMACZNEGO!!!