Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana mięsem mielonym z indyka

Papryka faszerowana mięsem mielonym z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1031 Ocena: 21419

Dodano:

Odsłon: 880

Szybkie,zdrowe i smaczne danie,może być podane na obiad lub na kolację.

Składniki

  • 2 papryki
  • 300g mięso z udźca indyka
  • 1/2 cebuli ,2 ząbki czosnku ,1 jajko ,1 mała bułka
  • 1 szk mleka do namoczenia bułki
  • sól,pieprz szczypta słodkiej papryki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka faszerowana mięsem mielonym z indyka

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić bez skóry,dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę ,drobno pokrojoną cebulkę,posiekany czosnek ,jajko oraz przyprawy.
    Mięso wyrobić.
    Z papryk ściąć górę i wydrążyć z nasion.Nałożyć farsz i przykryć ściętym wierzchem.

  2. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st,zapiekać góra-dół do upieczenia papryki i mięsa około 30min.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 września Babcia i mama za czasów słusznie minionych robiły, my też podtrzymujemy tą tradycję :D
Trochę farsz się zmienia, ale faszerowane papryczki, to KLASYKA :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 września Wyszly idealnie! No i swietna propozycja na mieso z indyka. Lekkostrawnie i smacznie! Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń