Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana mięsem z indyka"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5402
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5402
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Składniki
Kaszę ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone z dodatkiem sosu sojowego.
Dodaj oliwki pokrojone w cienkie plastry oraz posiekany czosnek. Gdy mięso się przyrumieni, dołóż przecier pomidorowy, tymianek oraz kaszę.
Dolej 2 łyżki wody i gotuj całość około 5 minut do zredukowania się płynów.
Papryki umyj, odetnij gór ną część i oczyść. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej pergaminem i nadziej farszem.
Piecz potrawę ok. 30 minut.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax