Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym, przygotowanie papryki jest bardzo proste a danie bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis.
naczynie żaroodporne
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję, natkę pietruszki siekam i wszystko dodaję do miski z ugotowanym i wystudzonym ryżem.
Do ryży dodaję jajko, mięso mielone, doprawiam i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy.
Umytą paprykę przekrawam wzdłuż na pół, usuwam gniazda nasienne, pozostawiając zieloną końcówkę od łodyżki.
Do naczynia żaroodpornego w którym będę zapiekała paprykę, wlewam passatę, dodaję przyprawy i mieszam – sos jest gotowy.
Teraz do papryk nakładam farsz delikatnie ugniatając i układam w naczyniu. Farszu nakładam tak, żeby był z lekką górką.
Zapiekanie:
Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę około 45 minut, naczynia nie nakrywam, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu.
Po około 45 minutach, naczynie wyjmuję, paprykę posypuję startym żółtym serem i wstawiam jeszcze na około 2 minuty do piekarnika aby ser się roztopił.
Papryka faszerowana jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Sezon paprykowy w pełni ,więc warto ją jeść, jest zdrowa i bogata w witaminy:)
Odsłon: 8538
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami. Doskonała propozycj...
Odsłon: 4972
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51262
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 66
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 225
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51262
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 66
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 225
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję, natkę pietruszki siekam i wszystko dodaję do miski z ugotowanym i wystudzonym ryżem. Do ryży dodaję jajko, mięso mielone, doprawiam i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy.
Umytą paprykę przekrawam wzdłuż na pół, usuwam gniazda nasienne, pozostawiając zieloną końcówkę od łodyżki. Do naczynia żaroodpornego w którym będę zapiekała paprykę, wlewam passatę, dodaję przyprawy i mieszam – sos jest gotowy. Teraz do papryk nakładam farsz delikatnie ugniatając i układam w naczyniu. Farszu nakładam tak, żeby był z lekką górką.
Zapiekanie: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę około 45 minut, naczynia nie nakrywam, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Po około 45 minutach, naczynie wyjmuję, paprykę posypuję startym żółtym serem i wstawiam jeszcze na około 2 minuty do piekarnika aby ser się roztopił. Papryka faszerowana jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 35
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 17