Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu papryka wypełniona farszem bogatym w dobroczynne składniki.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 168
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 26
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 135
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 168
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 26
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 135
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i rozdrobnionego tuńczyka z puszki. Smażymy do momentu aż czosnek się przyrumieni.
Dodajemy mrożony szpinak i dusimy 3-4 minuty od momentu rozmrożenia liści na patelni. Obficie doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec do farszu dodajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.
Z papryk ścinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem szpinakowym . Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego na dno którego wlewamy około 100 ml wody. Potrawę pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego :)