Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu papryka wypełniona farszem bogatym w dobroczynne składniki.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 388
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 261
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1405
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 388
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 261
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1405
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i rozdrobnionego tuńczyka z puszki. Smażymy do momentu aż czosnek się przyrumieni.
Dodajemy mrożony szpinak i dusimy 3-4 minuty od momentu rozmrożenia liści na patelni. Obficie doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec do farszu dodajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.
Z papryk ścinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem szpinakowym . Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego na dno którego wlewamy około 100 ml wody. Potrawę pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego :)