Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu papryka wypełniona farszem bogatym w dobroczynne składniki.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1502
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1502
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i rozdrobnionego tuńczyka z puszki. Smażymy do momentu aż czosnek się przyrumieni.
Dodajemy mrożony szpinak i dusimy 3-4 minuty od momentu rozmrożenia liści na patelni. Obficie doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec do farszu dodajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.
Z papryk ścinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem szpinakowym . Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego na dno którego wlewamy około 100 ml wody. Potrawę pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego :)