Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka słodka i ostra w zalewie"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 634
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1836
Polecam.
Odsłon: 5678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 634
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1836
Polecam.
Odsłon: 5678
Składniki
Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki. Papryczki chili możesz pozostawić w całości lub przekroić wzdłuż. Wszystkie włóż do miski, posól 4 łyżkami soli, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Do garnuszka wlej wodę, ocet, cukier, sól, pieprz, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, pokrojoną w piórka cebulę. Możesz też dodać ząbki czosnku. Gotuj 10 minut.
Papryki przekładaj do gorących, wyparzonych słoików. Wlej przygotowaną zalewę, na wierzch każdego słoiczka wlej po 1 łyżeczce oleju. Słoiki zakręć, postaw do góry dnem i przykryj wełnianym kocem na kilka godzin. Paprykę podawaj jako sałatkę z cebulą dymką i koperkiem.
Czas: około 3 godzin.Źródło: Dobry Tydzień