Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak pomysłu na obiad :)
Na początek należy przygotować farsz. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekaną cebulką. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, wymieszać z kurczakiem, dodać kukurydzę i kaszę. Całość zalać przecierem pomidorowym (w tym wypadku użyłam domowego przecieru z pomidorków z ogrodu, więc bez ulepszaczy i konserwantów. Można oczywiście użyć gotowego przecieru lub pomidorków z puszki ;). Doprawić do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami.
Paprykę umyć, można ją przygotować na dwa sposoby:
1. Odkroić kapelusz z zieloną końcówką, wydrążyć środek,
2. Przekroić paprykę wzdłuż na dwie części, oczyścić z nasion.
W tym przepisie wybrałam wariant 2. Paprykę nadziać farszem, posypać serem żółtym.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.
Smacznego!!!
Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi...
Odsłon: 500
uwielbiam kaszą jaglaną z warzywami, jest kremowa, delikatna w smaku, pyszna
Odsłon: 819
Jednogarnkowe smaczne danie z kaszą jaglaną w roli głównej z pysznym sosem bo...
Odsłon: 3952
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 63
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 290
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 63
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 290
Składniki
Na początek należy przygotować farsz. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekaną cebulką. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, wymieszać z kurczakiem, dodać kukurydzę i kaszę. Całość zalać przecierem pomidorowym (w tym wypadku użyłam domowego przecieru z pomidorków z ogrodu, więc bez ulepszaczy i konserwantów. Można oczywiście użyć gotowego przecieru lub pomidorków z puszki ;). Doprawić do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami.
Paprykę umyć, można ją przygotować na dwa sposoby: 1. Odkroić kapelusz z zieloną końcówką, wydrążyć środek, 2. Przekroić paprykę wzdłuż na dwie części, oczyścić z nasion. W tym przepisie wybrałam wariant 2. Paprykę nadziać farszem, posypać serem żółtym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Dania główne
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 104
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dzisiaj wjeżdża przepis z którym muszę przyznać, trochę się cackałem. Miałem...
Odsłon: 485