Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak pomysłu na obiad :)
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 883
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 153
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3089
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 883
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 153
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3089
Składniki
Na początek należy przygotować farsz. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekaną cebulką. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, wymieszać z kurczakiem, dodać kukurydzę i kaszę. Całość zalać przecierem pomidorowym (w tym wypadku użyłam domowego przecieru z pomidorków z ogrodu, więc bez ulepszaczy i konserwantów. Można oczywiście użyć gotowego przecieru lub pomidorków z puszki ;). Doprawić do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami.
Paprykę umyć, można ją przygotować na dwa sposoby: 1. Odkroić kapelusz z zieloną końcówką, wydrążyć środek, 2. Przekroić paprykę wzdłuż na dwie części, oczyścić z nasion. W tym przepisie wybrałam wariant 2. Paprykę nadziać farszem, posypać serem żółtym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut. Smacznego!!!