Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paprykarz cielęcy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
W rondelku rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj kawałki mięsa i smaż przez 10 minut. Pod koniec wsyp do garnka mieloną paprykę, wymieszaj i wlej 2 szklanki wody.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś przez 40 minut. Mąkę rozprowadź w małej ilości zimnej wody, zagęść sos i podgotuj. Następnie dodaj kwaśną śmietanę. Paprykę i pomidorki umyj i osusz. Usuń nasiona z papryki i pokrój ją w paseczki, a pomidory w ćwiartki.
Warzywa dodaj do sosu i gotuj jeszcze przez 20 minut. Paprykarz udekoruj pietruszką.Źródło: Na żywo