Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykarz i kiełbasa podsuszana w kruchym koszu

Paprykarz i kiełbasa podsuszana w kruchym koszu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Paprykarz i kiełbasa podsuszana w kruchym koszu"

Składniki

  • Do spodu: 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 6 łyżek oleju. Do 3 małe papryki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki masła
  • 30 dag podsuszanej kiełbasy
  • 1 łyżka pasty paprykowej (ew. koncentratu pomidorowego) Przyprawy i dodatki: mielona słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • suszony rozmaryn
  • tłuszcz do posmarowania formy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób wgłębienie. Wbij do niego jajko. Wlej olej i ok. 9 łyżek wody. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Formę do tarty natłuść. Wylep plackiem. Schłodź.

  2. Papryki oczyść. Marchewkę i cebulę obierz. Warzywa opłucz, pokrój w kosteczkę. Podsmaż je na maśle. Połowę kiełbasy potnij w plasterki, resztę na kawałeczki.

  3. Kawałeczki kiełbasy dodaj do warzyw na patelni. Wymieszaj całość z pastą paprykową. Duś 5 minut. Przypraw solą, pieprzem, rozmarynem oraz słodką i ostrą papryką.

  4. Farsz wyłóż na przygotowany spód. Na wierzchu ułóż plasterki kiełbasy. Piecz ok. 40 minut w temp. 200 st. Udekoruj, np. gałązkami rozmarynu.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń