Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21973
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 339
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 460
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21973
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 339
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 460
Składniki
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę. Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę.
Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.