Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17206
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3149
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 539
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 167
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2077
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17206
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3149
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 539
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 167
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2077
Składniki
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę. Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę.
Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.