Paprykarz z kurczaka
Składniki
- filety z piersi kurczaka, 2
- śmietana 18 %, 1 szklanka
- pieczarki, 25 dag
- cebula, 1
- MARYNOWANA PAPRYKA, 2 sztuki
- olej do smażenia, 2 łyżki
- woda, 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
- ketchup, 1 łyżka
- pieprz cayenne, 2 szczypty
- słodka i ostra papryka, po 1/2 łyżeczki
- mąka krupczatka, 1 łyżka
- sól,pieprz, do smaku
- zielenina, do posypania
Składniki
- filety z piersi kurczaka, 2
- śmietana 18 %, 1 szklanka
- pieczarki, 25 dag
- cebula, 1
- MARYNOWANA PAPRYKA, 2 sztuki
- olej do smażenia, 2 łyżki
- woda, 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
- ketchup, 1 łyżka
- pieprz cayenne, 2 szczypty
- słodka i ostra papryka, po 1/2 łyżeczki
- mąka krupczatka, 1 łyżka
- sól,pieprz, do smaku
- zielenina, do posypania

Etapy przygotowania
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę. Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę.
Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- filety z piersi kurczaka, 2
- śmietana 18 %, 1 szklanka
- pieczarki, 25 dag
- cebula, 1
- MARYNOWANA PAPRYKA, 2 sztuki
- olej do smażenia, 2 łyżki
- woda, 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
- ketchup, 1 łyżka
- pieprz cayenne, 2 szczypty
- słodka i ostra papryka, po 1/2 łyżeczki
- mąka krupczatka, 1 łyżka
- sól,pieprz, do smaku
- zielenina, do posypania
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę. Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.
Kurczaka oczyścić i pokroić w paski, oprószyć przyprawami ( 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, sól i pieprz) wymieszanymi z mąką krupczatką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez około 5 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy i pokrojone w talarki albo ćwiartki pieczarki. Poddusić chwilkę i dodać pokrojoną marynowaną paprykę.
Gdy wszytko będzie miękkie ( mięso już na pewno się usmażyło, należy tylko sprawdzać twardość pieczarek) dodać spienioną śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy podawaniu całość posypać zieleniną.