Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane papryczki są pysznym i efektownym daniem. Do faszerowania wybieram szpiczaste papryczki, które mają cieńszy miąższ i szybciej miękną. Do faszerowania należy wybrać papryczki, które nie są spłaszczone lecz mają okrągły przekrój. Trudno podać dokładną ilość papryk, jaka będzie potrzebna, gdyż trafiają się i większe i mniejsze. Ja użyłam 6 papryk do faszerowania i jednej do farszu.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 33
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 102
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 33
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 102
Składniki
Papryki przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy gniazda nasienne
Przygotowujemy farsz: na oleju podsmażamy chwilę drobno posiekany czosnek i dodajemy zmielone mięso oraz drobno pokrojone pieczarki. Solimy i smażymy aż do odparowania płynu spod mięsa
Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojoną 1 paprykę oraz czerwoną cebulę
Na koniec dodajemy passatę, tyle, aby mięso nadal pozostawało zwarte. Doprawiamy pieprzem.
Przygotowany farsz nieco studzimy, a potem dodajemy do niego garść startej mozzarelli i mieszamy
Farszem wypełniamy papryczki i z wierzchu posypujemy je resztą sera
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok 25-30 minut, aż papryki lekko zmiękną