Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane mielonym mięsem i ugotowanym jajkiem na twardo. Możemy podać na gorąco oraz jako zimną przystawkę.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Składniki
Papryki myjemy. Ucinamy górę i spód z papryk, czyścimy z nasion. Odcięte dna i góry kroimy w kostkę. Ugotowane jajka na twardo po ostudzeniu obieramy ze skorupki i oblepiamy wcześniej przygotowanym, przyprawionym mięsem mielonym. Dno papryk robimy z pojedynczej warstwy kolorowych kostek papryki i wciskamy zrobione kule mięsne z jajkiem w środku. Ładnie wciskamy żeby mięso wgniotło się w kostki z papryk z których zrobiliśmy dno, ładnie formujemy, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim. Tak zrobione papryki układamy na papierze do pieczenia i delikatnie wsuwamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy rękaw, robimy kilka dziurek u góry igłą kładziemy na blachę i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu podajemy na gorąco. Smacznego!!!