Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pełnowartościowy posiłek, który możecie zabrać ze sobą do pracy, bo świetnie smakują także następnego dnia po odgrzaniu.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2555
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20028
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 531
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7063
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2555
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20028
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 531
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7063
Składniki
Papryki przekroić na połówki, oczyścić z białych części i nasion. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Na patelni na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć na mocniejszym gazie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany ryż, koncentrat i passatę. Smażyć krótko, dodać fasolę i kukurydzę oraz przyprawy do smaku. Papryki nafaszerować, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 45 minut, do miękkości papryk. Chwilę przed końcem pieczenia na paprykach położyć pokrojoną na plasterki mozzarellę oraz starty, twardy ser.