Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pełnowartościowy posiłek, który możecie zabrać ze sobą do pracy, bo świetnie smakują także następnego dnia po odgrzaniu.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Papryki przekroić na połówki, oczyścić z białych części i nasion. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Na patelni na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć na mocniejszym gazie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany ryż, koncentrat i passatę. Smażyć krótko, dodać fasolę i kukurydzę oraz przyprawy do smaku. Papryki nafaszerować, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 45 minut, do miękkości papryk. Chwilę przed końcem pieczenia na paprykach położyć pokrojoną na plasterki mozzarellę oraz starty, twardy ser.