Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób często gości na moim stole. Wszyscy domownicy bardzo lubią dania z drobiu, najlepiej lubią udka pieczone w piekarniku o dobrze spieczonej chrupkiej skórce . Udka przygotowane z dużą ilością papryki i czosnku. Mięso mięciutkie, a skóra mocno przyrumieniona i chrupiąca. Polecam
blaszka lub naczynie żaroodporne, folia aluminiowa, ścierka, miska,
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38441
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38441
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do miski, nacieramy solą , pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie posypujemy pozostałymi przyprawami, skrapiamy oliwą i dokładnie mieszamy - nacieramy tak by udka były całe w przyprawach. Mięso zakrywamy ścieką i odkładamy na godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładamy do blaszki lub naczynia żaroodpornego, skrapiamy jeszcze trochę oliwą i pieczemy do miękkości w 180 stopniach około 60 minut. Gdyby udka za mocno się rumieniły zakryć folią aluminiową. Podczas pieczenia udka podlewać wytwarzanym się sokiem. Smacznego
Udka gotowe do podania.