Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już wiem po co zamroziłam 5 kg czerwonej papryki :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4034
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 822
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4034
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 822
Składniki
Łopatkę pokroić jak na gulasz, usmażyć na oleju na brązowo z dodatkiem solil, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Podlać wodą tak by przykryć mięso, dodać wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek i sos sojowy- dusić pod przykryciem 1 godz.
Dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 1/2 godz, potem dodać pokrojoną w paski paprykę ( u mnie byłą mrożona , ale może być też świeża - w tym przypadku gotować ją jakieś 3 min) podprawić mąką i śmietaną rozbełtanymi w małej ilości zimniej wody. Zagotować i spożywać. Smacznego