Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7803
Dodano: 09.11.2009
Odsłon: 22542
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Łopatkę pokroić jak na gulasz, usmażyć na oleju na brązowo z dodatkiem solil, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Podlać wodą tak by przykryć mięso, dodać wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek i sos sojowy- dusić pod przykryciem 1 godz.
Dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 1/2 godz, potem dodać pokrojoną w paski paprykę ( u mnie byłą mrożona , ale może być też świeża - w tym przypadku gotować ją jakieś 3 min) podprawić mąką i śmietaną rozbełtanymi w małej ilości zimniej wody. Zagotować i spożywać. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

gosia29 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
To jest pyszne, wczoraj zrobilam pierwszy raz i od dzis tylko taki gulasz bede robila. Dzieki za przepisy, duzo juz wyprobowalam i sa super!Pozdrawiam
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Subman 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za przepis. Zrealizowałem go i powiem że warto poświęcić ten czas na przygotowanie go. Ja zajadam z kluskami śląskimi ;D2 Kto głosował? | Odpowiedz

Subman 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Witam. Bardzo dziękuję za przepis, na przygotowanie całości zeszło mi 2 godziny ale warto było ;D Ja sobie właśnie zajadam z kluskami śląskimi, po prostu niebo w gębie. Polecam i Pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz

hubcio 08 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe zdjecia robisz.Jak potrawy nie wiem.jeszcze nie probowalem;-) pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 28 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Zamroziłaś, bo wiesz, co jest naprawdę pyszne! Robię gulasz bardzo podobnie, czasem, kiedy chcę uzyskać lekki słodko-kwaśny smak dodaję dwa małe, drobno pokrojone korniszonki w trakcie duszenia. Najlepiej lubię z plackami ziemniaczanymi! :)Bardzo "apetyczne" zdjęcie. :)))
2 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 10 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
właściwie można użyć zupełnie dowolnego, ulubionego mięsa, a nawet surowej ryby , nalezy tylko zmodyfikować czas przygotowywania2 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 09 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Robię bardzo podobny gulasz,zerknij w moje przepisy.Ja używam piersi z kurczaka.Pozdrawiam.A swoją drogą to jest smaczne.2 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 09 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
niebawem dodam zdjęcie -gulasz jest wspaniały , pikantny i rzeczywiście kolorowy2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 09 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Taki gulasz z dodatkiem papryki jest i smaczny i napewno kolorowy.2 Kto głosował? | Odpowiedz