Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre parówki na obiad idealne!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99100
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99100
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Chłodzimy i przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, całe jajko i sól do smaku. Wyrabiamy gładką masę jak na kluski śląskie. Dzielimy ją na pięć równych części i formułujemy rulon a w środku robimy otwór ręką i wkładamy do niego parówkę, masę tak formujemy, aby całą parówkę zakryło i nie było jej widać. Parówki smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolorek.