Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre parówki na obiad idealne!
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
        
        
                Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Chłodzimy i przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, całe jajko i sól do smaku. Wyrabiamy gładką masę jak na kluski śląskie. Dzielimy ją na pięć równych części i formułujemy rulon a w środku robimy otwór ręką i wkładamy do niego parówkę, masę tak formujemy, aby całą parówkę zakryło i nie było jej widać. Parówki smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolorek.