Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na proste danie z parówkami i brukselką.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Przygotowujemy zasmażkę: masło i mąkę rozprowadzamy mlekiem, dodajemy wywar z brukselki. Zagotowujemy, mieszając.
Z parówek zdejmujemy osłonki i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy pokrojony czosnek, cebulę i parówki, smażymy kilka chwil. Posypujemy przyprawami.
Gdy parówki się zrumienią, dodajemy kilka kropli soku z cytryny, doprawić w razie potrzeby, chwilę gotować. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brukselkę włożyć do gorącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości.