Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na proste danie z parówkami i brukselką.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3526
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 780
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 148
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3526
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 780
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 148
Składniki
Przygotowujemy zasmażkę: masło i mąkę rozprowadzamy mlekiem, dodajemy wywar z brukselki. Zagotowujemy, mieszając.
Z parówek zdejmujemy osłonki i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy pokrojony czosnek, cebulę i parówki, smażymy kilka chwil. Posypujemy przyprawami.
Gdy parówki się zrumienią, dodajemy kilka kropli soku z cytryny, doprawić w razie potrzeby, chwilę gotować. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brukselkę włożyć do gorącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości.