Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na proste danie z parówkami i brukselką.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17671
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15337
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5624
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9069
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17671
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15337
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5624
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9069
Składniki
Przygotowujemy zasmażkę: masło i mąkę rozprowadzamy mlekiem, dodajemy wywar z brukselki. Zagotowujemy, mieszając.
Z parówek zdejmujemy osłonki i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy pokrojony czosnek, cebulę i parówki, smażymy kilka chwil. Posypujemy przyprawami.
Gdy parówki się zrumienią, dodajemy kilka kropli soku z cytryny, doprawić w razie potrzeby, chwilę gotować. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brukselkę włożyć do gorącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości.