Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki kuchni kolonijnej, smaki z dziecinnych lat. Warto sobie przypomnieć, gdyż są to też dobre smaki. Zamiast parówek możemy zrobić w takim sosie jajka ugotowane na twardo.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33952
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33952
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W pół litrze wody parzymy parówki. Sparzone parówki wyjmujemy na talerz i kroimy je wzdłuż na połówki. Do wody z parzenia parówek dodajemy łyżeczkę domowej kostki rosołowej (lub pół kupnej kostki), 2 listki laurowe, 4-5 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz ziołowy i 2 łyżeczki tartego chrzanu, doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką ziemniaczaną, dodajemy przekrojone parówki i koper. Mieszamy, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z polanymi sosem ziemniakami, konserwową ostrą papryką lub ogórkiem korniszonem. Smacznego!!!