Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki kuchni kolonijnej, smaki z dziecinnych lat. Warto sobie przypomnieć, gdyż są to też dobre smaki. Zamiast parówek możemy zrobić w takim sosie jajka ugotowane na twardo.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 89
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 378
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 89
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 378
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W pół litrze wody parzymy parówki. Sparzone parówki wyjmujemy na talerz i kroimy je wzdłuż na połówki. Do wody z parzenia parówek dodajemy łyżeczkę domowej kostki rosołowej (lub pół kupnej kostki), 2 listki laurowe, 4-5 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz ziołowy i 2 łyżeczki tartego chrzanu, doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką ziemniaczaną, dodajemy przekrojone parówki i koper. Mieszamy, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z polanymi sosem ziemniakami, konserwową ostrą papryką lub ogórkiem korniszonem. Smacznego!!!