Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Parzybroda z białą kiełbasą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13491
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14892
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6124
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13491
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14892
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6124
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju): oczyść, obierz, następnie opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a włoszczyznę – na kawałeczki.
W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż pozostałe jarzyny. Zalej je 2 litrami wody. Wrzuć ziarenka ziela angielskiego oraz listki laurowe.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Kiełbaski potnij w ukośne plasterki. Dodaj do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Koperek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotowy kapuśniaczek rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp koperkiem.Źródło: Tina