Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Parzybroda z białą kiełbasą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 216
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 216
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju): oczyść, obierz, następnie opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a włoszczyznę – na kawałeczki.
W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż pozostałe jarzyny. Zalej je 2 litrami wody. Wrzuć ziarenka ziela angielskiego oraz listki laurowe.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Kiełbaski potnij w ukośne plasterki. Dodaj do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Koperek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotowy kapuśniaczek rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp koperkiem.Źródło: Tina