Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Składniki
Oczyść dynię i pokrój ją w kostkę. Z papryczki chili wyjmij nasiona i drobno ją posiekaj. Smalec gęsi rozpuść w rondelku z grubym dnem. Dodaj dynię, papryczkę chili i kminek. Całość podsmaż na wolnym ogniu.
Kiedy dynia zmięknie, zmiksuj ją na gładki krem i dopraw do smaku listkami tymianku, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sokiem z cytryny. Pastę podawaj z tostami.Źródło: Na żywo