Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rzeczy są pyszne, proste rzeczy są najlepsze. Takie jest właśnie to włoskie danie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6117
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1031
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6117
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1031
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu dusić czerwoną i żółtą paprykę przez 20 minut. Uważać, aby nie przypalić.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Zostawić 2-4 łyżki wody z makaronu, resztę odcedzić i zostawić obok.
odać na patelnię cebulę i dalej dusić przez 15 minut.
Dodać czosnek, dusić przez 2-3 minuty.
Dodać ocet winny, 1 łyżkę startego sera i śmietanę, wymieszać. W razie potrzeby dodać wodę z makaronu.
Dodać makaron, wymieszać, posypać tartym parmezanem.