Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rzeczy są pyszne, proste rzeczy są najlepsze. Takie jest właśnie to włoskie danie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 879
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 879
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu dusić czerwoną i żółtą paprykę przez 20 minut. Uważać, aby nie przypalić.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Zostawić 2-4 łyżki wody z makaronu, resztę odcedzić i zostawić obok.
odać na patelnię cebulę i dalej dusić przez 15 minut.
Dodać czosnek, dusić przez 2-3 minuty.
Dodać ocet winny, 1 łyżkę startego sera i śmietanę, wymieszać. W razie potrzeby dodać wodę z makaronu.
Dodać makaron, wymieszać, posypać tartym parmezanem.