Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4253
Dodano: 04.05.2014
Odsłon: 1101
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Bakłażana i cukinię również kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy bakłażana, dolewamy pozostałe 2 łyżki oliwy i smażymy około 3 minuty, dodajemy cukinię i smażymy jeszcze 2 minuty, często mieszając. Następnie solimy bakłażana i cukinię i dodajemy paprykę, pomidory, roztarty z solą czosnek i mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli oraz sporą ilością pieprzu. Dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
Po 15 minutach do warzyw dodajemy kapary i oliwki, mieszamy. Dodajemy jeszcze około 1/2 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez około 7 minut.
Nakładamy na talerz odcedzony makaron, polewamy sosem. Posypujemy startym serem i dekorujemy listkami bazylii.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 04 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo zachęca do spróbowania :)1 Kto głosował? | Odpowiedz