Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem warzywnym, na bazie pomidorów, bakłażana i cukinii. Danie przepyszne i szybkie w wykonaniu, polecam:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2196
Polecam.
Odsłon: 427
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 632
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2196
Polecam.
Odsłon: 427
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 632
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Składniki
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Bakłażana i cukinię również kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy bakłażana, dolewamy pozostałe 2 łyżki oliwy i smażymy około 3 minuty, dodajemy cukinię i smażymy jeszcze 2 minuty, często mieszając. Następnie solimy bakłażana i cukinię i dodajemy paprykę, pomidory, roztarty z solą czosnek i mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli oraz sporą ilością pieprzu. Dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
Po 15 minutach do warzyw dodajemy kapary i oliwki, mieszamy. Dodajemy jeszcze około 1/2 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez około 7 minut.
Nakładamy na talerz odcedzony makaron, polewamy sosem. Posypujemy startym serem i dekorujemy listkami bazylii.