Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem warzywnym, na bazie pomidorów, bakłażana i cukinii. Danie przepyszne i szybkie w wykonaniu, polecam:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1304
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4112
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1054
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1304
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4112
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1054
Składniki
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Bakłażana i cukinię również kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy bakłażana, dolewamy pozostałe 2 łyżki oliwy i smażymy około 3 minuty, dodajemy cukinię i smażymy jeszcze 2 minuty, często mieszając. Następnie solimy bakłażana i cukinię i dodajemy paprykę, pomidory, roztarty z solą czosnek i mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli oraz sporą ilością pieprzu. Dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
Po 15 minutach do warzyw dodajemy kapary i oliwki, mieszamy. Dodajemy jeszcze około 1/2 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez około 7 minut.
Nakładamy na talerz odcedzony makaron, polewamy sosem. Posypujemy startym serem i dekorujemy listkami bazylii.