Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajka gotujemy na twardo studzimy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, cebule i ogórek kroimy w drobne kosteczki, śledzie lekko odcedzamy, wszystko razem mieszamy – najlepiej widelcem - dodając musztardę sól i pieprz do smaku. Pastę odstawiamy do lodówki na godzinkę, najlepiej smakuje na świeżych bułeczkach .
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

enia87 30 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Zamiast śledzia można użyć wędzonej makreli, wtedy też jest super smak1 Kto głosował? | Odpowiedz

kala104 09 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
a śledzi też kroimy w kostke???2 Kto głosował? | Odpowiedz

pie3sia 10 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
mniam,już mi ślinka leci.7 Kto głosował? | Odpowiedz

987654321 29 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Salatka mogla by byc chociaz na malym talezyku z kromka nawet suchego chlebka i bylo by ok0 Kto głosował? | Odpowiedz

karakul 18 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
inyeligentny przepis4 Kto głosował? | Odpowiedz

biurwa 04 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Jak dodasz majonez to pasta będzie delikatniejsza, a jak musztardę to będzię pikantniejsza, wiec w zależności kto co lubi :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

Mimi2 02 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Mniam... Ja bym dodała też trochę majonezu, żeby lepiej składniki się połączyły i dobrze rozsmarowywały. Ale może to nie potrzebne, bo trochę oleju (ze śledzików z puszki) i musztarda spełniają to zadanie?0 Kto głosował? | Odpowiedz