Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
expresowa letnia wersja makaronowa ze świeżymi pomidorami i botwiną. lekko ale bardzo aromatycznie ;-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23008
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8900
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23008
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8900
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skórki,kroimy na cienkie plastry i podsmażamy z rozgniecionymi 2-ma ząbkami czosnku na oliwie z oliwek,dodajemy trochę startego cheddara i drobno posiekaną botwinkę i łyżké soku z cytryny,doprawiamy pieprzem i solą i gotujemy aż sok z pomidorów odparuje -do konsystencji gładkiego sosu
tagliatelle gotujemy al dente
odcedzoną tagliatellę mieszamy z chlustem oliwy z oliwek,przekładamy na dużą patelnię,dodajemy sos,wszystko mieszamy i gorące podajemy od razu,posypujemy startym cheddarem i paroma listkami drobno posiekanej botwinki Smacznego ;-)