Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
expresowa letnia wersja makaronowa ze świeżymi pomidorami i botwiną. lekko ale bardzo aromatycznie ;-)
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4694
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4694
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skórki,kroimy na cienkie plastry i podsmażamy z rozgniecionymi 2-ma ząbkami czosnku na oliwie z oliwek,dodajemy trochę startego cheddara i drobno posiekaną botwinkę i łyżké soku z cytryny,doprawiamy pieprzem i solą i gotujemy aż sok z pomidorów odparuje -do konsystencji gładkiego sosu
tagliatelle gotujemy al dente
odcedzoną tagliatellę mieszamy z chlustem oliwy z oliwek,przekładamy na dużą patelnię,dodajemy sos,wszystko mieszamy i gorące podajemy od razu,posypujemy startym cheddarem i paroma listkami drobno posiekanej botwinki Smacznego ;-)