Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta z jajkiem i makrelą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
30 min • Porcja 70 kcal • Koszt porcji około 0,80 zł • Przepis na 8 porcji.
Usuwam ości z makreli, mięso rozdrabniam widelcem.
Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram. Ogórki, jajka na twardo oraz cebulę kroję w drobną kostkę. Wszystkie mieszam.
Przyprawiam, dodaję musztardę i majonez. Pastę podaję z pieczywem.
<strong>Ewelina podpowiada</strong>
Zamiast korniszonów można dodać kiszonego ogórka, a zamiast musztardy łyżkę miękkiego masła.
<strong>Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej</strong>Źródło: Kobieta i życie