Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z wątróbki i jajek"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 92
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 92
Składniki
Wątróbkę dokładnie wypłucz i oczyść ze wszystkich błonek. Następnie zalej mlekiem i gotuj około 10 minut – od momentu zagotowania.
Ugotowaną wątróbkę ostudź. Jajka ugotuj i odstaw do wystudzenia. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę na złoty kolor. Szczypiorek opłucz i drobno posiekaj. Wątróbkę, jajka oraz podsmażoną cebulkę zmiel lub bardzo drobno pokrój.
Dodaj szczypiorek oraz majonez. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na opiekanej bułce.Źródło: Na żywo