Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z ciasta francuskiego z żurawiną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Podziel na paski, a każdy pasek na cztery kwadraty. W połowie kwadratów wykrój okrągły otwór. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż ciasto bez otworów, a krawędzie posmaruj rozbełtanym jajkiem. Następnie przykryj wykrojonymi kwadratami i posmaruj jajkiem. Włóż do piekarnika nagrzanego na 210° C. Piecz 20 minut do przyrumienienia. Odstaw, aby wystygły. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Całość podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso, posól, dopraw pieprzem i smaż razem przez 10 minut. Zalej winem, dodaj skórkę i sok z pomarańczy. Duś wszystko przez 30 minut. Wrzuć żurawinę, duś aż zmięknie. Nadzienie rozłóż do upieczonych miseczek.Źródło: Na żywo