Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet dyniowy na ciepło z kremowych serkiem

Pasztet dyniowy na ciepło z kremowych serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 2402

Jak jesień obowiązkowo musi być dynia. A czemu znów miała by być zupa. Zróbmy coś innego - pasztet. Zdrowy, nie za ciężki i wzmacniający przed jesiennym spacerem do bajecznie kolorowego parku.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pasztet dyniowy na ciepło z kremowych serkiem

Przygotowanie

  1. Dynie, cebule i marchew ścieramy na tarce, przyprawiamy, dodajemy pokrojoną na małe kawałki paprykę, olej, kaszkę, żółtko i ubite białko. Delikatnie mieszamy, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i obsypanego kaszką. Pieczemy godzinę przy 180 stopniach. Kroimy i każdy kawałek przyozdabiamy serkiem i świeżą pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń