Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 225
Dodano: 05.02.2013
Odsłon: 9519
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wątróbkę, słoninę, cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać jajka, kaszę manną i przyprawy. Wyrobić masę.
Masę podzielić na 2 części i włożyć do 2 osobnych woreczków śniadaniowych - najlepiej każdą w 2 woreczki /zawiązać woreczki pozostawiając niewielki luz, gdyż kasza manna trochę napęcznieje/
Gotować 2 godziny na średnim ogniu - 1 godz. na jednej stronie, 1 godz. na drugiej stronie.
Po ugotowaniu, nie wyciągając z woreczków przygnieść np. garnkiem z wodą /obciążyć/ i odczekać aż do wystygnięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)