Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie warzyw i odpowiednie ich doprawienie to nie tylko strzał w dziesiątkę. To też danie popisowe na przyjęcie w gronie znajomych. Charakteryzuje się łatwością przygotowania.
Fasolę należy zalać wodą i odstawić na całą noc. Umyte buraki zawinąć w folię aluminiową, to samo zrobić z obranym czosnkiem. Włożyć do nagrzanego do 200 * piekarnika i piec 30 minut. Nie chodzi o to aby były absolutnie miękkie. Nic nie zrówna się ze smakiem warzyw z piekarnika.
Fasolę ugotować.
Cebulę obrać i posiekać. Smażyć na oleju i z przyprawami.
Pod koniec dodać przecier pomidorowy.
Fasolę, czosnek i buraki umieść w kielichu blendera i zmiksuj. Następnie połącz z podsmażoną z przyprawami cebulką. Liście laurowe wyjmij i wyrzuć. Dodaj bułkę tartą i płatki jaglane.
Całość dokładnie wymieszaj łyżką.
Dno formy do pieczenia posyp płatkami jaglanymi. Wyrównaj i udekoruj gruszkami, które świetnie smakują z pasztetem.
Piec 180*- 30 minut
Zakwas z buraków domowej roboty. Pyszny, aromatyczny i super zdrowy. Posiada...
Odsłon: 7892
Buraki należą do moich ulubionych warzyw, niestety nie ma zbyt wielu przepisó...
Odsłon: 289
Pomysł na obiad dla zabieganych, wystarczy wszystko ułożyć na blaszce, włożyć...
Odsłon: 247
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 241
Szybkie i smaczne placuszki Idealne na niedzielne śniadanie i nie tylko, dzie...
Odsłon: 1205
Zaskakująco proste danie obiadowe do przygotowania, bez stania przy patelni,...
Odsłon: 327
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 84
Pomysł na obiad dla zabieganych, wystarczy wszystko ułożyć na blaszce, włożyć...
Odsłon: 247
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 241
Szybkie i smaczne placuszki Idealne na niedzielne śniadanie i nie tylko, dzie...
Odsłon: 1205
Zaskakująco proste danie obiadowe do przygotowania, bez stania przy patelni,...
Odsłon: 327
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 84
Składniki
Fasolę należy zalać wodą i odstawić na całą noc. Umyte buraki zawinąć w folię aluminiową, to samo zrobić z obranym czosnkiem. Włożyć do nagrzanego do 200 * piekarnika i piec 30 minut. Nie chodzi o to aby były absolutnie miękkie. Nic nie zrówna się ze smakiem warzyw z piekarnika. Fasolę ugotować. Cebulę obrać i posiekać. Smażyć na oleju i z przyprawami. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Fasolę, czosnek i buraki umieść w kielichu blendera i zmiksuj. Następnie połącz z podsmażoną z przyprawami cebulką. Liście laurowe wyjmij i wyrzuć. Dodaj bułkę tartą i płatki jaglane. Całość dokładnie wymieszaj łyżką. Dno formy do pieczenia posyp płatkami jaglanymi. Wyrównaj i udekoruj gruszkami, które świetnie smakują z pasztetem. Piec 180*- 30 minut
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1601
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2240