Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z oliwkami i grzybkami

Pasztet z oliwkami i grzybkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12895

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Pasztet z oliwkami i grzybkami"

Składniki

  • 1 kg czerstwego chleba razowego
  • litr mleka
  • pół szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 40 dag oliwek
  • 40 dag grzybków marynowanych
  • 4 cebule
  • 4 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz czerwony
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z oliwkami i grzybkami

Przygotowanie

  1. Chleb namocz w mleku, odciśnij. Cebule pokrój w piórka, podsmaż na oleju. Chleb, oliwki, grzybki, cebulę zmiel dwukrotnie. Dodaj do masy mąkę, jajka, olej, przyprawy. Wyrób.

  2. Tortownicę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Włóż masę. Piecz godzinę w temp. 180°C.

  3. Czas: około 2 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń