Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z wątróbek indyczych

Przepis dnia 2020-05-14
Pasztet z wątróbek indyczych

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7271

Dodano:

Odsłon: 592

Pyszny, polecam :)

Składniki

  • 500 g. wątróbki z indyka
  • 500 g. mięsa, najlepsza jest karkówka
  • 1 marchew
  • 3 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 bułka kajzerka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 10 ziaren pieprzu sól
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z wątróbek indyczych

Przygotowanie


  1. Cebule obrać, pokroić w krążki dać na patelnię. Do cebuli dodać masło, przyprawy tj; ziele, liść laurowy, sól według uznania, zmielony pieprz i wypłukaną wątróbkę.
    Patelnię przykryć i wszystko razem dusić do 15 minut. Mieszając w trakcie.
    Mięso zagotować z marchewką i solą w niewielkiej ilości wody.
    Wątróbkę i ugotowane mięso wystudzić, zmielić. Dodać namoczoną bułkę, jajka, gałkę muszkatołową i przeciśnięte ząbki czosnku.
    Liść laurowy należy wcześniej usunąć z wątróbki.
    Masę na pasztet umieścić w dwóch formach keksówkach.
    Piec w 180* 40-50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń