Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, polecam :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1507
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6034
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1507
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6034
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
Składniki
Cebule obrać, pokroić w krążki dać na patelnię. Do cebuli dodać masło, przyprawy tj; ziele, liść laurowy, sól według uznania, zmielony pieprz i wypłukaną wątróbkę. Patelnię przykryć i wszystko razem dusić do 15 minut. Mieszając w trakcie. Mięso zagotować z marchewką i solą w niewielkiej ilości wody. Wątróbkę i ugotowane mięso wystudzić, zmielić. Dodać namoczoną bułkę, jajka, gałkę muszkatołową i przeciśnięte ząbki czosnku. Liść laurowy należy wcześniej usunąć z wątróbki. Masę na pasztet umieścić w dwóch formach keksówkach. Piec w 180* 40-50 minut.