Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, polecam :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4349
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 996
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1214
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4181
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4349
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 996
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1214
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4181
Składniki
Cebule obrać, pokroić w krążki dać na patelnię. Do cebuli dodać masło, przyprawy tj; ziele, liść laurowy, sól według uznania, zmielony pieprz i wypłukaną wątróbkę. Patelnię przykryć i wszystko razem dusić do 15 minut. Mieszając w trakcie. Mięso zagotować z marchewką i solą w niewielkiej ilości wody. Wątróbkę i ugotowane mięso wystudzić, zmielić. Dodać namoczoną bułkę, jajka, gałkę muszkatołową i przeciśnięte ząbki czosnku. Liść laurowy należy wcześniej usunąć z wątróbki. Masę na pasztet umieścić w dwóch formach keksówkach. Piec w 180* 40-50 minut.